Makaron 4 sery

15


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ser brie60 gramów
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
ser z niebieską pleśnią60 gramów
ser gruyère lub ementaler60 gramów
ulubiony makaron300 gramów
margaryna1 łyżka
cebula mała1 sztuka
starty parmezan2 łyżki
śmietana 30%1 szklanka
gałązki świeżego tymianku2 sztuki
koperek0.5 pęczków
Kurkuma z Indii Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Na margarynie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, aż zbrązowieje. Następnie wlej szklankę wody, śmietankę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Dokładnie wymieszaj sos rózgą i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Teraz zmniejsz ogień, dodaj pokruszone sery i mieszaj, aż się rozpuszczą. Dodaj szczyptę kurkumy i świeżo mielony pieprz.
Krok 3
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 4
Po ugotowaniu odcedź go i natychmiast przełóż do sosu. Szybko wymieszaj i od razu podawaj. Po wierzchu posyp listkami tymianku i posiekanym koperkiem. Jeśli po dodaniu makaronu sos będzie zbyt gęsty, możesz dolać odrobinę wody z gotowania makaronu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl