Makaron "5 ziaren" z sosem pesto/chili
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • mięso mielone wieprzowe - 500 gramów
  • pomidory w kawałkach - 400 gramów
  • fasolka szparagowa w zalewie - 400 gramów
  • pesto - 80 gramów
  • suszone oregano - 3 szczypty
  • cebula pokrojona w piórka - 1 sztuka
  • czosnek utarty - 2 sztuki
  • makaron "5 ziaren" - 400 gramów
  • olej lub oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. 2 łyżki oleju rozlać na patelni i rozgrzać na średnim ogniu.
  2. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju (można rozdrobnić widelcem), dodać cebulę i zetrzeć czosnek. Smażyć około 10 - 15 minut.
  3. Fix wymieszać w miseczce, dodać pomidory i dokładnie wymieszać, następnie wlać na patelnie. Gotować ok. 5 minut.
  4. Fasolkę odcedzić i wsypać do sosu, następnie łyżką stołową dodać pesto. Gotować około 3 minut.
  5. Makaron ugotować w osolonej wodzie (najlepiej al-dente, z łyżeczka oleju w wodzie).