Makaron Bolognese z czosnkiem

28


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowo-wołowe500 gramów
makaron spaghetti300 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
pomidory z puszki400 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
cebula1 sztuka
olej2 łyżki
woda0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Czosnek oraz cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Mięso mielone wraz z warzywami smaż około 8 minut, aż będzie rumiane. Dodaj posiekane pomidory z puszki.
Krok 4
Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl