Makaron Bolognese z czosnkiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 gramów
  • makaron spaghetti - 300 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Czosnek oraz cebulę pokrój w drobną kostkę.
  3. Mięso mielone wraz z warzywami smaż około 8 minut, aż będzie rumiane. Dodaj posiekane pomidory z puszki.
  4. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.