Makaron bolognese
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne - 1 opakowanie
  • mięso mielone z indyka - 200 gramów
  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • przecier pomidorowy - 2 szklanki
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • bazylia - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • ser żółty tarty - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
  2. W tym czasie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
  3. Dodaj mielone mięso z indyka i smaż kolejne kilka minut mieszając, aby z mięsa nie zrobiły się grudki.
  4. Fix Knorr wymieszaj z suszonymi ziołami i przecierem pomidorowym.
  5. Wlej płyn do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  6. Dodaj odcedzony makaron. Całość ponownie zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj posypane startym serem.