Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron gotuj w lekko osolonym wrzątku z dodatkiem dwóch łyżek oliwy. |
Krok 2 |
Cukinię dokładnie umyj, przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w plastry. Czosnek, boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę. |
Krok 3 |
W szerokim rondlu rozgrzej połowę oliwy i smaż na niej boczek, cebulę i czosnek. |
Krok 4 |
Gdy się zrumienią, dodaj cukinię i smaż jeszcze chwilę. |
Krok 5 |
Ugotowany makaron odcedź, ale zachowaj wodę. Wlej jedną chochelkę do smażonej cukinii z boczkiem i dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 6 |
W oddzielnej misce wymieszaj śmietanę, żółtka oraz parmezan. |
Krok 7 |
Do sosu w rondlu dodaj makaron, gotuj jeszcze przez 1 minutę, a następnie zdejmij rondel z ognia i wlej masę śmietanową. Wszystko szybko i energicznie wymieszaj. Natychmiast podawaj posypane posiekanymi ziołami i polane pozostałą oliwą. |