| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Makaron gotuj w lekko osolonym wrzątku z dodatkiem dwóch łyżek oliwy. | 
| Krok 2 | 
| Cukinię dokładnie umyj, przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w plastry. Czosnek, boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę. | 
| Krok 3 | 
| W szerokim rondlu rozgrzej połowę oliwy i smaż na niej boczek, cebulę i czosnek. | 
| Krok 4 | 
| Gdy się zrumienią, dodaj cukinię i smaż jeszcze chwilę. | 
| Krok 5 | 
| Ugotowany makaron odcedź, ale zachowaj wodę. Wlej jedną chochelkę do smażonej cukinii z boczkiem i dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. | 
| Krok 6 | 
| W oddzielnej misce wymieszaj śmietanę, żółtka oraz parmezan. | 
| Krok 7 | 
| Do sosu w rondlu dodaj makaron, gotuj jeszcze przez 1 minutę, a następnie zdejmij rondel z ognia i wlej masę śmietanową. Wszystko szybko i energicznie wymieszaj. Natychmiast podawaj posypane posiekanymi ziołami i polane pozostałą oliwą. |