Makaron dla smakoszy

Składniki:

  • ser ricotta - 25 dekagramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • ser pleśniowy - 20 dekagramów
  • makaron (duże muszle) - 50 dekagramów
  • wędzony boczek - 30 dekagramów
  • posiekany szczypiorek - 5 dekagramów
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
  2. Boczek drobno pokrój i podsmaż na małej ilości oliwy.
  3. Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą i ułóż kolejno warstwy: makaronu, boczku i masy serowej. Na wierzchu ułóż pokruszony ser pleśniowy. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Całość zapiekaj przez ok. 25 minut.
  4. W misce rozetrzyj rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr, ser ricotta i szczypiorek.