Makaron dla smakoszy

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
ser ricotta25 dekagramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
ser pleśniowy20 dekagramów
makaron (duże muszle)50 dekagramów
wędzony boczek30 dekagramów
posiekany szczypiorek5 dekagramów
pieprz
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
Krok 2
Boczek drobno pokrój i podsmaż na małej ilości oliwy.
Krok 3
Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą i ułóż kolejno warstwy: makaronu, boczku i masy serowej. Na wierzchu ułóż pokruszony ser pleśniowy. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Całość zapiekaj przez ok. 25 minut.
Krok 4
W misce rozetrzyj rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr, ser ricotta i szczypiorek.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl