|
Składniki | ||
oliwa z oliwek | ||
wędzony boczek | 30 dekagramów | |
pieprz | ||
ser pleśniowy | 20 dekagramów | |
ser ricotta | 25 dekagramów | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
posiekany szczypiorek | 5 dekagramów | |
makaron (duże muszle) | 50 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. |
Krok 2 |
Boczek drobno pokrój i podsmaż na małej ilości oliwy. |
Krok 3 |
Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą i ułóż kolejno warstwy: makaronu, boczku i masy serowej. Na wierzchu ułóż pokruszony ser pleśniowy. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Całość zapiekaj przez ok. 25 minut. |
Krok 4 |
W misce rozetrzyj rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr, ser ricotta i szczypiorek. |
Autor: tommy |