| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa z oliwek | ||
| wędzony boczek | 30 dekagramów | |
| pieprz | ||
| ser pleśniowy | 20 dekagramów | |
| ser ricotta | 25 dekagramów | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
| posiekany szczypiorek | 5 dekagramów | |
| makaron (duże muszle) | 50 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. |
| Krok 2 |
| Boczek drobno pokrój i podsmaż na małej ilości oliwy. |
| Krok 3 |
| Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą i ułóż kolejno warstwy: makaronu, boczku i masy serowej. Na wierzchu ułóż pokruszony ser pleśniowy. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Całość zapiekaj przez ok. 25 minut. |
| Krok 4 |
| W misce rozetrzyj rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr, ser ricotta i szczypiorek. |
| Autor: tommy |