|
Składniki | ||
makaron fusilli | 250 gramów | |
pierś z kurczaka | 300 gramów | |
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
szpinak świeży | 300 gramów | |
pomidor | 1 sztuka | |
parmezan | 50 gramów | |
oliwa z oliwek | 15 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj makaron. |
Krok 2 |
Pokrój pierś z kurczaka w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr na 15 minut. |
Krok 3 |
Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek smaż cebulę pokrojoną w kostkę, po czym dodaj kurczaka i smaż, aż będzie złocisty. |
Krok 4 |
Przełóż do żaroodpornego naczynia makaron, kurczaka, świeży umyty szpinak, pokrojonego pomidora i wymieszaj wszystko. |
Krok 5 |
Polej oliwą z oliwek, posyp startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 20 minut w 180 °C. Podawaj na gorąco. |
Autor: przepisy.pl |