| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron fusilli | 250 gramów | |
| pierś z kurczaka | 300 gramów | |
| Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| szpinak świeży | 300 gramów | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| parmezan | 50 gramów | |
| oliwa z oliwek | 15 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj makaron. |
| Krok 2 |
| Pokrój pierś z kurczaka w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr na 15 minut. |
| Krok 3 |
| Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek smaż cebulę pokrojoną w kostkę, po czym dodaj kurczaka i smaż, aż będzie złocisty. |
| Krok 4 |
| Przełóż do żaroodpornego naczynia makaron, kurczaka, świeży umyty szpinak, pokrojonego pomidora i wymieszaj wszystko. |
| Krok 5 |
| Polej oliwą z oliwek, posyp startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 20 minut w 180 °C. Podawaj na gorąco. |
| Autor: przepisy.pl |