Makaron fusilli z kurczakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron fusilli - 250 gramów
  • pierś z kurczaka - 300 gramów
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • szpinak świeży - 300 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • parmezan - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 15 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Pokrój pierś z kurczaka w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr na 15 minut.
  3. Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek smaż cebulę pokrojoną w kostkę, po czym dodaj kurczaka i smaż, aż będzie złocisty.
  4. Przełóż do żaroodpornego naczynia makaron, kurczaka, świeży umyty szpinak, pokrojonego pomidora i wymieszaj wszystko.
  5. Polej oliwą z oliwek, posyp startym parmezanem i piecz w piekarniku przez 20 minut w 180 °C. Podawaj na gorąco.