Makaron gryczany z duszonymi warzywami i cieciorką

3


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
makaron gryczany, świderki (suchy)2 szklanki
cieciorka konserwowa8 łyżek
brokuły200 gramów
fasolka szparagowa200 gramów
mała marchewka4 sztuki
mała cebula2 sztuki
mały ząbek czosnku4 sztuki
duża czerwona papryka1 sztuka
cukinia200 gramów
mrożony zielony groszek60 gramów
pomidorki koktajlowe180 gramów
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D4 łyżeczki
zioła prowansalskie2 łyżeczki
mielone otręby pszenne4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj warzywa: brokuła i fasolkę szparagową zblanszuj. Marchewkę pokrój w plasterki, cebulę i paprykę w kostkę, cukinię - w plastry i przekrój je na cztery. Czosnek drobno posiekaj, a cieciorkę odsącz z zalewy.
Krok 2
Warzywa przełóż na patelnię, dodaj groszek zielony, podlej odrobiną wody, przykryj pokrywką i duś do miękkości. Pod koniec dodaj mielone otręby, zioła prowansalskie oraz Florę ProActiv Mocne Kości z witaminą D.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
Krok 4
Gorące warzywa wymieszaj z makaronem.
Krok 5
Danie wyłóż na talerz. Na wierzchu połóż ćwiartki pomidorków koktajlowych.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl