| |||||||||
| Składniki | ||
| krewetki tygrysie | 240 gramów | |
| makaron gryczany | 300 gramów | |
| passata pomidorowa | 2 kilogramy | |
| ząbek czosnku | 8 sztuk | |
| Flora ProActiv o smaku masła | 80 gramów | |
| mała papryczka chili pepperoncini | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. |
| Krok 2 |
| Passatę przelej na patelnię i podgrzewaj, redukując zawartość wody. Dodaj przeciśnięty czosnek, oczyszczone krewetki i gotuj całość kilkanaście minut. |
| Krok 3 |
| Pod koniec duszenia dopraw posiekaną papryczką chili peperoncini, skórką cytrynową i dodaj Florę ProActiv. Podawaj z ugotowanym makaronem. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |