|
Składniki | ||
krewetki tygrysie | 240 gramów | |
makaron gryczany | 300 gramów | |
passata pomidorowa | 2 kilogramy | |
ząbek czosnku | 8 sztuk | |
Flora ProActiv o smaku masła | 80 gramów | |
mała papryczka chili pepperoncini | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. |
Krok 2 |
Passatę przelej na patelnię i podgrzewaj, redukując zawartość wody. Dodaj przeciśnięty czosnek, oczyszczone krewetki i gotuj całość kilkanaście minut. |
Krok 3 |
Pod koniec duszenia dopraw posiekaną papryczką chili peperoncini, skórką cytrynową i dodaj Florę ProActiv. Podawaj z ugotowanym makaronem. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |