Makaron gryczany z sosem pomidorowym i krewetkami

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
krewetki tygrysie240 gramów
makaron gryczany300 gramów
passata pomidorowa 2 kilogramy
ząbek czosnku8 sztuk
Flora ProActiv o smaku masła80 gramów
mała papryczka chili pepperoncini1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie.
Krok 2
Passatę przelej na patelnię i podgrzewaj, redukując zawartość wody. Dodaj przeciśnięty czosnek, oczyszczone krewetki i gotuj całość kilkanaście minut.
Krok 3
Pod koniec duszenia dopraw posiekaną papryczką chili peperoncini, skórką cytrynową i dodaj Florę ProActiv. Podawaj z ugotowanym makaronem.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl