Makaron gryczany z sosem pomidorowym i krewetkami
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki tygrysie - 240 gramów
  • makaron gryczany - 300 gramów
  • passata pomidorowa - 2 kilogramy
  • ząbek czosnku - 8 sztuk
  • Flora ProActiv o smaku masła - 80 gramów
  • mała papryczka chili pepperoncini - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie.
  2. Passatę przelej na patelnię i podgrzewaj, redukując zawartość wody. Dodaj przeciśnięty czosnek, oczyszczone krewetki i gotuj całość kilkanaście minut.
  3. Pod koniec duszenia dopraw posiekaną papryczką chili peperoncini, skórką cytrynową i dodaj Florę ProActiv. Podawaj z ugotowanym makaronem.