Makaron z kurczakiem i sosem ostrygowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 450 gramów
  • Makaron jajeczny - 250 gramów
  • marchew - 100 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
  • sos ostrygowy - 3 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • woda - 3 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • kolendra

Sposób przygotowania:

  1. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw.
  2. Kurczaka pokrój na małe kawałki, a marchewkę pokrój w plasterki. Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i podsmaż, po czym dorzuć marchewkę. Smaż przez około 5 minut ciągle mieszając.
  3. Następnie dorzuć makaron i mieszaj przez 3 minuty, aby zrobił się gorący.
  4. Jaja roztrzep z sosem ostrygowym, wodą i przyprawą Knorr.
  5. Wlej płyn do makaronu z kurczakiem. Smaż jeszcze 3 minuty, aż jajka się zetną.
  6. Mieszaj, aby nie dopuścić do przypalenia potrawy. Podawaj na gorąco z posiekaną kolendrą.