Makaron Lo mein z wołowiną i kapustą

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
stek wołowy 500 gramów
sos sojowy1 łyżka
Bulionetka wołowa Knorr1 sztuka
Rama Classic2 łyżki
miód1 łyżeczka
limonka1 sztuka
spaghetti lub kluski ryżowe250 gramów
marchew2 sztuki
papryka słodka1 sztuka
kapusta250 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Stek pokrój prostopadle do włókien mięśniowych na cienkie paski. Wymieszaj razem sok z limonki, sos sojowy, miód, Bulionetkę wołową Knorr i 100 ml ciepłej wody. Marynatę połącz z mięsem i pozostaw do zamarynowania na co najmniej 10 minut.
Krok 2
Pokrój marchewki i słodką paprykę. Czosnek drobno posiekaj. Poszatkuj kapustę. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź. Rozgrzej 2 łyżki margaryny i smaż na niej warzywa przez około 5 minut. Nie mieszaj. Przełóż na talerz.
Krok 3
Umieść mięso na patelni i smaż przez około 3 minuty. Dodaj warzywa i makaron. Wymieszaj wszystko dobrze razem i smaż jeszcze przez 5 minut. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl