Makaron nadziewany mięsem mielonym

42


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron duże muszle500 gramów
mięso mielone wieprzowe300 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 gram
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
olej5 łyżek
ser żółty, np. gouda200 gramów
woda400 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj tak, aby był lekko twardawy, najlepiej według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź go i odstaw na bok.
Krok 2
Gdy większość płynu wyparuje z mięsa, dopraw je według uznania i przełóż do miski.
Krok 3
W rondlu podsmaż posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Po chwili dodaj mięso mielone i całość smaż przez kilka minut.
Krok 4
Gdy mięso ostygnie, wymieszaj je ze startym serem, aby powstał farsz.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody, zagotuj i zalej nim makaron. Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 °C i piecz przez 20 minut.
Krok 6
Farsz nakładaj do makaronowym muszelek, które następnie układaj w szerokim naczyniu żaroodpornym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl