Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj tak, aby był lekko twardawy, najlepiej według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź go i odstaw na bok.
|
Krok 2 |
Gdy większość płynu wyparuje z mięsa, dopraw je według uznania i przełóż do miski.
|
Krok 3 |
W rondlu podsmaż posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Po chwili dodaj mięso mielone i całość smaż przez kilka minut.
|
Krok 4 |
Gdy mięso ostygnie, wymieszaj je ze startym serem, aby powstał farsz.
|
Krok 5 |
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody, zagotuj i zalej nim makaron. Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 °C i piecz przez 20 minut.
|
Krok 6 |
Farsz nakładaj do makaronowym muszelek, które następnie układaj w szerokim naczyniu żaroodpornym.
|