Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą

35


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron orkiszowy 200 gramów
piersi z kurczaka200 gramów
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
pomidory pelatti z puszki1 słoik
średnia cebula1 sztuka
pieczarki150 gramów
oliwa z oliwek3 łyżki
rukola100 gramów
mini kulki mozzarelli 1 opakowanie
kapary1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż cebulkę pokrojona w kostkę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz kurczaka pokrojonego w paseczki. Smaż chwilę. Następnie dodaj pomidorki z puszki i kapary.
Krok 3
Całość dopraw do smaku Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese - nada on potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.
Krok 4
Sos połącz z makaronem. Tuz przed podaniem dodaj opakowanie kulek mozzarelli oraz garść rukoli. Całość dokładnie wymieszaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl