Makaron orkiszowy z rukolą i mozzarellą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron orkiszowy - 200 gramów
  • piersi z kurczaka - 200 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory pelatti z puszki - 1 słoik
  • średnia cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 150 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • rukola - 100 gramów
  • mini kulki mozzarelli - 1 opakowanie
  • kapary - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj na sposób al dente według wskazań producenta.
  2. Na rozgrzanej oliwie w garnku podsmaż cebulkę pokrojona w kostkę, gdy się zeszkli dodaj pieczarki pokrojone w plastry oraz kurczaka pokrojonego w paseczki. Smaż chwilę. Następnie dodaj pomidorki z puszki i kapary.
  3. Całość dopraw do smaku Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese - nada on potrawie odpowiedniego smaku oraz poprawi konsystencję sosu.
  4. Sos połącz z makaronem. Tuz przed podaniem dodaj opakowanie kulek mozzarelli oraz garść rukoli. Całość dokładnie wymieszaj.