Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta
  • 15 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron orzo - 250 gramów
  • szpinak (może być mrożony) - 200 gramów
  • feta - 250 gramów
  • oliwa - 5 łyżek
  • skórka starta z pomarańczy - 1 sztuka
  • sól do smaku - 2 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • czosnek - ząbki - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotujemy al dente 5 minut. Odcedzamy. Płuczemy w zimnej wodzie. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 - 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
  2. Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy makaron wcześniej ugotowany i szczyptę czosnkowej kostki mini. Mieszamy delikatnie, w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, z pokruszoną fetą i startą skórką pomarańczy.