Makaron penne z kiełbasą pepperoni
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa pepperoni plastry - 200 gramów
  • makaron penne - 400 gramów
  • pieczarki - 100 gramów
  • cebula biała - 1 sztuka
  • Sos pieczarkowy Knorr - 1 opakowanie
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • śmietana 30% - 300 mililitrów
  • wino białe - 100 mililitrów
  • olej do smażenia
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według uznania lub al dente.
  2. Pieczarki umyj i pokrój na 4 części, większe na 6, cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj,
  3. Kiełbasę pepperoni pokrój w paski, podsmaż na patelni razem z cebulą i czosnkiem, dodaj pieczarki i smaż 5 min, podlej winem.
  4. Gdy wino odparuje dodaj śmietanę i Sos Knorr. Gotuj 3 min, dodaj makaron i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj do zagrzania się makaronu. Podawaj posypane posiekana natką pietruszki.