Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem

6


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
makaron gryczany160 gramów
pierś z kurczaka 280 gramów
oliwa z oliwek4 łyżki
szpinak świeży 300 gramów
bazylia świeża2 garść
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym4 łyżki
Do przygotowania sosu::
śmietana 12%120 gramów
woda120 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokroić w drobne paski, a następnie usmażyć na oliwie.
Krok 2
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego mięso, lekko podgrzewając.
Krok 3
Przygotować sos Knorr poprzez wymieszanie sosu ze śmietaną i wodą. Sos dodać do makaronu i mięsa. Całość wymieszać.
Krok 4
Na koniec dodać szpinak do pozostałych składników na patelni i całość chwilkę podgrzewać, dokładnie mieszając. Gotową potrawę na talerzu można przyozdobić listkami świeżej bazylii.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl