Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron gryczany - 160 gramów
  • pierś z kurczaka - 280 gramów
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • szpinak świeży - 300 gramów
  • bazylia świeża - 2 garść
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 4 łyżki
  • do przygotowania sosu:
  • śmietana 12% - 120 gramów
  • woda - 120 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokroić w drobne paski, a następnie usmażyć na oliwie.
  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego mięso, lekko podgrzewając.
  3. Przygotować sos Knorr poprzez wymieszanie sosu ze śmietaną i wodą. Sos dodać do makaronu i mięsa. Całość wymieszać.
  4. Na koniec dodać szpinak do pozostałych składników na patelni i całość chwilkę podgrzewać, dokładnie mieszając. Gotową potrawę na talerzu można przyozdobić listkami świeżej bazylii.