MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM

5


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
opakowanie mrożonego szpinaku (450)1 sztuka
masło1 łyżka
serek topiony śmietankowy1 opakowanie
czosnek-ząbki2 sztuki
pierś z kurczaka 1 sztuka
śmietana lub jogurt naturalny3 łyżki
makaron typu Penne1 opakowanie
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
ser pleśniowy typu camembert1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :)
Autor: Aleksandra Misztal-StrączewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl