MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM

Składniki:

  • opakowanie mrożonego szpinaku (450) - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • serek topiony śmietankowy - 1 opakowanie
  • czosnek-ząbki - 2 sztuki
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • śmietana lub jogurt naturalny - 3 łyżki
  • makaron typu Penne - 1 opakowanie
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • ser pleśniowy typu camembert - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. 1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać.
  2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :)