| |||||||||
| Składniki | ||
| opakowanie mrożonego szpinaku (450) | 1 sztuka | |
| masło | 1 łyżka | |
| serek topiony śmietankowy | 1 opakowanie | |
| czosnek-ząbki | 2 sztuki | |
| pierś z kurczaka | 1 sztuka | |
| śmietana lub jogurt naturalny | 3 łyżki | |
| makaron typu Penne | 1 opakowanie | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| ser pleśniowy typu camembert | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| 1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać. |
| Krok 2 |
| Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :) |
| Autor: Aleksandra Misztal-Strączewska |