| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę, marchew, seler i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na małej ilości oliwy. Przełóż do innego naczynia. |
| Krok 2 |
| Na patelnię włóż mięso mielone. Podsmaż na mocnym ogniu do lekkiego zbrązowienia. |
| Krok 3 |
| Dodaj z powrotem warzywa i wlej wino. Duś chwilę, aż alkohol odparuje. |
| Krok 4 |
| Wlej sos pomidorowy, dodaj Bulionetkę wołową Knorr i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś na małym ogniu około 30 minut. |
| Krok 5 |
| Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody. Odsącz, wyłóż na talerz i polej sosem. Posyp startym parmezanem i udekoruj ziołami. |