Makaron po chińsku
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ugotowany makaron kolanka - 400 gramów
  • Fix Smażony ryż po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • marchewka - 1 sztuka
  • woda - 200 mililitrów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cukinia - 0.5 sztuk
  • świeży imbir (mały) - 1 sztuka
  • starty żółty ser - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Papryki, cukinię oraz marchewkę pokrój w drobne kawałki.
  2. Cebulę, czosnek oraz imbir posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.
  3. Na patelnię dodaj pozostałe warzywa i wsyp zawartość opakowania Knorr. Smaż chwilę.
  4. Wlej 200 ml wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj 3 minuty.
  5. Na koniec dodaj ugotowany makaron. Całość wymieszaj, wyłóż na półmisek i posyp serem.