Makaron Puttanesca
  • 30 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • passata pomidorowa - 400 mililitrów
  • boczek - 300 gramów
  • makaron penne - 1 opakowanie
  • Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr - 1 opakowanie
  • parmezan - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • olej do smażenia - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Boczek, cebulę i czosnek pokrój. Przesmaż boczek na rozgrzanym oleju. Dodaj następnie cebulę i czosnek. Smaż do momentu zarumieniania.
  2. Dodaj sos pomidorowy i Knorr Chłopski garnek.
  3. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta.
  4. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i posyp startym parmezanem.