Makaron Rigatoni
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron Rigatoni - 300 gramów
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • fasola czerwona z puszki - 100 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • woda - 300 mililitrów
  • kukurydza z puszki - 100 gramów
  • cukinia - 0.5 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.
  2. Cebulę oraz czosnek posiekaj, cukinię pokrój w niewielką kostkę. Przesmaż wszystko razem na rozgrzanej oliwie. Fasolę oraz kukurydzę odsącz na sicie i przepłucz pod bieżącą wodą. Kolendrę posiekaj.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i wlej na patelnię z cebulą, czosnkiem i cukinią.
  4. Gotuj chwilę, po czym dodaj fasolę, kukurydzę oraz kolendrę. Na koniec wymieszaj wszystko z makaronem. Całość doprowadź do wrzenia i natychmiast podawaj. Udekoruj listkami kolendry.