Makaron Rigatoni

20


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron Rigatoni300 gramów
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
fasola czerwona z puszki100 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
woda300 mililitrów
kukurydza z puszki100 gramów
cukinia0.5 sztuk
cebula1 sztuka
świeża kolendra0.5 pęczków
oliwa z oliwek3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj, cukinię pokrój w niewielką kostkę. Przesmaż wszystko razem na rozgrzanej oliwie. Fasolę oraz kukurydzę odsącz na sicie i przepłucz pod bieżącą wodą. Kolendrę posiekaj.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody i wlej na patelnię z cebulą, czosnkiem i cukinią.
Krok 4
Gotuj chwilę, po czym dodaj fasolę, kukurydzę oraz kolendrę. Na koniec wymieszaj wszystko z makaronem. Całość doprowadź do wrzenia i natychmiast podawaj. Udekoruj listkami kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl