Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ryżowy zalej gotującą się wodą i odstaw na bok na około 5 minut. W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki. |
Krok 2 |
Indyka pokrój w drobną kostkę i oprósz przyprawą do kurczaka. Nada ona potrawie odpowiedniego smaku i sprawi że mięso będzie soczyste. |
Krok 3 |
Cebule dymki pokrój w piórka, a szczypior i kolendrę, czosnek i orzeszki ziemne posiekaj. Marchew zetrzyj na grubych oczkach tarki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki. |
Krok 4 |
W woku na suchej patelni podsmaż orzeszki, przełóż je na bok. Do woka nalej margaryny. Gdy się rozgrzeje, podsmaż na niej indyka i cebulę. Następnie dodaj czosnek i smaż aż posiekane ząbki zarumienią się. Później dodaj marchew i paprykę i smaż chwilę. Na koniec dodaj chili i jajka i smaż, aż jajka zupełnie się zetną. |
Krok 5 |
Dodaj makaron, sos ostrygowy, kilka łyżek wody. Całość dokładnie wymieszaj. Tuż przed podaniem dodaj szczypior, kolendrę i orzeszki. |