Makaron ryżowy z kurczakiem i sosem słodko kwaśnym

82


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron ryżowy300 gramów
Sos słodko-kwaśny Knorr1 opakowanie
pierś z kurczaka 2 sztuki
czerwona papryka1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
ziarno sezamu1 łyżka
świeża kolendra1 pęczek
mąka ziemniaczana2 łyżki
olej do smażenia
bulion drobiowy1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron zalej ciepłą wodą i odstaw, aż zmięknie.
Krok 2
Mięso potnij w paski, opanieruj w mące ziemniaczanej i podsmaż na szerokiej patelni lub woku.
Krok 3
W tym czasie pokrój cebulę i paprykę w paski i dodaj w mięsa.
Krok 4
Gdy wszystko będzie rumiane, wlej sos słodko-kwaśny Knorr.
Krok 5
Teraz dodaj odcedzony makaron. Jeśli potrawa wyda ci się zbyt gęsta, dodaj bulion drobiowy.
Krok 6
Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż do miseczek. Po wierzchu posyp posiekaną kolendrą i ziarnami sezamu. Natychmiast podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl