Makaron smażony z warzywami

2


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
cebula1 sztuka
marchew2 sztuki
jajko1 sztuka
fasolka szparagowa200 gramów
zielony groszek (świeży lub mrożony)200 gramów
brokuł1 sztuka
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr1 sztuka
makaron1 opakowanie
kalafior1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa pokroić wedle uznania. Wstawić wodę na makaron i warzywa. Makaron gotować według instrukcji na opakowaniu, a warzywa od momentu zagotowania przez 10 minut. Odcedzić po tym czasie. Czosnek i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać ugotowane warzywa. Podsmażać na średnim ogniu, aż się zarumienią. Warzywa przesunąć na bok patelni i rozbić jajko. Poczekać chwilę, aż się zetnie i wymieszać z warzywami. W misce zrobić sos i połączyć go z tym co na patelni. Podsmażać jeszcze 10 minut. Podawać z natką pietruszki lub kolendry.
Autor: CmehaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl