Makaron smażony z warzywami
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchew - 2 sztuki
  • zielony groszek (świeży lub mrożony) - 200 gramów
  • kalafior - 1 sztuka
  • brokuł - 1 sztuka
  • fasolka szparagowa - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • makaron - 1 opakowanie
  • Fix Smażony makaron po chińsku Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa pokroić wedle uznania. Wstawić wodę na makaron i warzywa. Makaron gotować według instrukcji na opakowaniu, a warzywa od momentu zagotowania przez 10 minut. Odcedzić po tym czasie. Czosnek i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać ugotowane warzywa. Podsmażać na średnim ogniu, aż się zarumienią. Warzywa przesunąć na bok patelni i rozbić jajko. Poczekać chwilę, aż się zetnie i wymieszać z warzywami. W misce zrobić sos i połączyć go z tym co na patelni. Podsmażać jeszcze 10 minut. Podawać z natką pietruszki lub kolendry.