| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kurczaka pokrój w cienkie paski, zalej sosem sojowym, dodaj brązowy cukier, ocet ryżowy, posiekany czosnek i ostrą paprykę chilli. Dodaj olej sezamowy i starty imbir. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, pozostaw na 30 minut. |
| Krok 2 |
| Paprykę, marchew i cebulkę dymkę pokrój w cienkie paski. Szczypior z dymki potnij na trzycentymetrowe kawałki, z brokuła wytnij małe różyczki. |
| Krok 3 |
| W osolonej wodzie ugotuj makaron soba. Na patelni, wraz z całą marynatą, podsmaż kurczaka. Na koniec połącz z warzywami, podlej kilkoma łyżkami wody i dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr. Całość smaż, cały czas mieszając, aż esencja zupełnie się rozpuści. |
| Krok 4 |
| Wszystko razem połącz z makaronem oraz kiełkami sojowymi. Podawaj na ciepło lub w formie sałatki na zimno, posypaną ziarnem sezamowym na wierzchu.
|