| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Oczyść pierś z kurczaka, wysusz, pokrój w cienkie paski i przypraw przyprawą Knorr. | 
| Krok 2 | 
| Ugotuj makaron al dente. Posiekaj czosnek, szalotki i chilli. | 
| Krok 3 | 
| Rozgrzej na patelni połowę oliwy. Smaż posiekany czosnek, szalotki i chilli. Dodaj kurczaka i smaż aż uzyska złoty kolor. Odcedź makaron. Po chwili do patelni wrzuć kurczaka oraz świeżo odcedzony makaron. | 
| Krok 4 | 
| Wlej na patelnię kilka łyżek wody po gotowaniu makaronu oraz pozostałą oliwę. Smaż chwilę, aż wszystkie składniki się połączą. | 
| Krok 5 | 
| Makaron dopraw sokiem z cytryny oraz posiekana natką pietruszki. Podawaj z płatkami parmezanu. |