Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli

18


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 300 gramów
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
makaron tagliatelle300 gramów
ząbek czosnku2 sztuki
cebule szalotki2 sztuki
papryczka chilli1 sztuka
natka pietruszki (posiekana)
sok z 1 cytryny
oliwa z oliwek100 mililitrów
płatki parmezanu 12 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść pierś z kurczaka, wysusz, pokrój w cienkie paski i przypraw przyprawą Knorr.
Krok 2
Ugotuj makaron al dente. Posiekaj czosnek, szalotki i chilli.
Krok 3
Rozgrzej na patelni połowę oliwy. Smaż posiekany czosnek, szalotki i chilli. Dodaj kurczaka i smaż aż uzyska złoty kolor. Odcedź makaron. Po chwili do patelni wrzuć kurczaka oraz świeżo odcedzony makaron.
Krok 4
Wlej na patelnię kilka łyżek wody po gotowaniu makaronu oraz pozostałą oliwę. Smaż chwilę, aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 5
Makaron dopraw sokiem z cytryny oraz posiekana natką pietruszki. Podawaj z płatkami parmezanu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl