Makaron tagliatelle z sosem bolognese i mozzarellą
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 400 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • mielona wołowina - 400 gramów
  • krojone pomidory z puszki - 1 opakowanie
  • mozzarella - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • świeża bazylia - 2 łyżki
  • olej rzepakowy - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron al dente wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedź. W międzyczasie zetrzyj mozzarellę na grubej tarce lub po prostu podziel ręcznie na mniejsze kawałki. Drobno posiekaj czosnek i przesmaż na oleju przez 1-2 min. Dodaj mięso i dalej smaż aż utraci różowy kolor, przez 5-7 minut.
  2. Dodaj pomidory i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj sos na małym ogniu przez 10 minut.
  3. Wymieszaj pastę z sosem. Podawaj z mozzarellą i listkami bazylii.