|
Składniki | ||
ziele angielskie | 3 sztuki | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
suszone grzyby | 3 dekagramy | |
Bulionetka wołowa Knorr | 1 sztuka | |
czosnek ząbki | 2 sztuki | |
cebula duża | 1 sztuka | |
makaron rurki cannelloni (duże rurki) | 1 sztuka | |
mięso od szynki | 50 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
ugotuj makaron rurki z kostką rosołową drobiową |
Krok 2 |
Mięso pokrój w plastry obsmażyć na oleju. wyjąć z patelni. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach wyjąc i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki włożyć grzyby,mięso i zalać szklanką gorącej wody, włożyć czosnek, bulionetke Knorra i dusić na wolnym ogniu przez jedną godzinę.Wyjąc mięso. Sos zaprawić jedną łyżką mąki włożyć mięso z powrotem do garnka. |
Krok 3 |
makaron polać sosem grzybowym ze sztuką mięsa. |
Autor: Mariola |