Makaron w sobie grzybowym ze sztuką mięsa
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • makaron rurki cannelloni (duże rurki) - 1 sztuka
  • mięso od szynki - 50 dekagramów
  • suszone grzyby - 3 dekagramy
  • cebula duża - 1 sztuka
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • Bulionetka wołowa Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. ugotuj makaron rurki z kostką rosołową drobiową
  2. Mięso pokrój w plastry obsmażyć na oleju. wyjąć z patelni. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach wyjąc i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki włożyć grzyby,mięso i zalać szklanką gorącej wody, włożyć czosnek, bulionetke Knorra i dusić na wolnym ogniu przez jedną godzinę.Wyjąc mięso. Sos zaprawić jedną łyżką mąki włożyć mięso z powrotem do garnka.
  3. makaron polać sosem grzybowym ze sztuką mięsa.