| |||||||||
| Składniki | ||
| ziele angielskie | 3 sztuki | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| suszone grzyby | 3 dekagramy | |
| Bulionetka wołowa Knorr | 1 sztuka | |
| czosnek ząbki | 2 sztuki | |
| cebula duża | 1 sztuka | |
| makaron rurki cannelloni (duże rurki) | 1 sztuka | |
| mięso od szynki | 50 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| ugotuj makaron rurki z kostką rosołową drobiową |
| Krok 2 |
| Mięso pokrój w plastry obsmażyć na oleju. wyjąć z patelni. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach wyjąc i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki włożyć grzyby,mięso i zalać szklanką gorącej wody, włożyć czosnek, bulionetke Knorra i dusić na wolnym ogniu przez jedną godzinę.Wyjąc mięso. Sos zaprawić jedną łyżką mąki włożyć mięso z powrotem do garnka. |
| Krok 3 |
| makaron polać sosem grzybowym ze sztuką mięsa. |
| Autor: Mariola |