Makaron w sobie grzybowym ze sztuką mięsa

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
ziele angielskie3 sztuki
liść laurowy1 sztuka
suszone grzyby3 dekagramy
Bulionetka wołowa Knorr1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
cebula duża1 sztuka
makaron rurki cannelloni (duże rurki)1 sztuka
mięso od szynki50 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
ugotuj makaron rurki z kostką rosołową drobiową
Krok 2
Mięso pokrój w plastry obsmażyć na oleju. wyjąć z patelni. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Grzyby namoczyć po 15 minutach wyjąc i pokroić drobno. Do podsmażonej cebulki włożyć grzyby,mięso i zalać szklanką gorącej wody, włożyć czosnek, bulionetke Knorra i dusić na wolnym ogniu przez jedną godzinę.Wyjąc mięso. Sos zaprawić jedną łyżką mąki włożyć mięso z powrotem do garnka.
Krok 3
makaron polać sosem grzybowym ze sztuką mięsa.
Autor: MariolaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl