Makaron w sosie grzybowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 300 gramów
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie
  • wędzony drób - 150 gramów
  • świeży lub mrożony bób - 450 gramów
  • śmietana - 150 gramów
  • starty ser - 150 gramów
  • woda - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Bób ugotuj i obierz ze skórek. Kurczaka pokrój w kostkę.
  2. Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody i śmietaną. Dodaj bób i kurczaka. Całość zagotuj na patelni. Sos połącz z makaronem i chwilę gotuj.
  3. Makaron podawaj posypany serem, najlepiej parmezanem. Makaron będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli doprawisz go rozmarynem.