Makaron z brokułami i anchois

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
ząbek czosnku3 sztuki
oliwa z oliwek2 łyżki
mleko2 łyżki
makaron400 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
tarty parmezan4 łyżki
anchois50 gramów
brokuł różyczki300 gramów
suszone płatki chili0.25 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy w dużym garnku. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł. Odcedzamy.
Krok 2
Anchois odsączamy i namaczamy przez 5 minut w mleku. Wylewamy mleko, anchois kroimy na nieduże kawałki.
Krok 3
W dużym rondlu rozgrzwamy oliwę, wrzucamy posiekane anchois, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokruszoną pietruszkę w mini kostkach oraz płatki chili. Smażymy kilka minut, cały czas mieszając.
Krok 4
Dodajemy makaron z brokułem. Mieszamy. Posypujemy parmezanem i podajemy.
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl