Makaron z brokułami i serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 40 dekagramów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • brokuł - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • serek topiony - 0.5 opakowań
  • mąka - 1 łyżka
  • starty żółty ser - 20 dekagramów
  • pieprz ziołowy
  • olej
  • śmietanka - 50 mililitrów
  • mleko - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente. Brokuła umyj, podziel na małe różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Zaharuj w zimnej wodzie aby nie stracił koloru.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie zeszklij na oleju. Dodaj do niej ugotowanego brokuła, po czym smaż przez 5 minut na małym ogniu.
  3. Mleko wymieszaj z śmietanką i Fixem Knorr.
  4. Wlej sos na patelnię, dodaj serek topiony. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  5. Na talerze nałóż ugotowany makaron i obficie polej go sosem. Posyp startym serem i posiekaną natką pietruszki.