Makaron z chili i chorizo
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ugotowany makaron - 300 gramów
  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • mięso mielone mieszane - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • papryczka chili - 0.5 sztuk
  • kiełbasa chorizo - 100 gramów
  • oliwa - 4 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem do momentu odparowania wody.
  2. Fix wymieszaj z 250 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.
  3. Chorizo oraz papryczkę chili pokrój w krążki i przesmaż na drugiej patelni. Po chwili dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.
  4. Gorący makaron przełóż do naczynia, w którym będziesz go podawać. Na wierzch wyłóż mięsny sos i udekoruj listkami pietruszki.