Makaron z chili i chorizo

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ugotowany makaron300 gramów
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr1 opakowanie
mięso mielone mieszane300 gramów
cebula1 sztuka
papryczka chili0.5 sztuk
kiełbasa chorizo100 gramów
oliwa4 łyżki
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż razem do momentu odparowania wody.
Krok 2
Fix wymieszaj z 250 ml wody i wlej do mięsa. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut.
Krok 3
Chorizo oraz papryczkę chili pokrój w krążki i przesmaż na drugiej patelni. Po chwili dodaj ugotowany makaron i wymieszaj.
Krok 4
Gorący makaron przełóż do naczynia, w którym będziesz go podawać. Na wierzch wyłóż mięsny sos i udekoruj listkami pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl