Makaron z dipem paprykowym z czosnkiem niedźwiedzim
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • mała cebula - 4 sztuki
  • oliwa z oliwek - 1.5 łyżek
  • czosnek niedźwiedzi - 1.5 łyżeczek
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • Flora ProActiv - 4 łyżki
  • makaron razowy (suchy) - 180 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i ułóż skórą do góry w brytfance.
  2. Wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika z termoobiegiem na około 20 minut. Z upieczonej papryki zdejmij skórkę i, po ostygnięciu, pokrój w kostkę.
  3. Na patelnię wlej oliwę, podsmaż cebulę, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, przypraw pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim oraz sokiem z cytryny. Całość zmiksuj blenderem, dodaj Florę ProActiv Ugotowany makaron polej dipem paprykowym.