| |||||||||
| Składniki | ||
| papryka czerwona | 2 sztuki | |
| mała cebula | 4 sztuki | |
| oliwa z oliwek | 1.5 łyżek | |
| czosnek niedźwiedzi | 1.5 łyżeczek | |
| sok z cytryny | 2 łyżki | |
| Flora ProActiv | 4 łyżki | |
| makaron razowy (suchy) | 180 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i ułóż skórą do góry w brytfance. |
| Krok 2 |
| Wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika z termoobiegiem na około 20 minut. Z upieczonej papryki zdejmij skórkę i, po ostygnięciu, pokrój w kostkę. |
| Krok 3 |
| Na patelnię wlej oliwę, podsmaż cebulę, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, przypraw pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim oraz sokiem z cytryny. Całość zmiksuj blenderem, dodaj Florę ProActiv Ugotowany makaron polej dipem paprykowym. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |