Makaron z dipem paprykowym z czosnkiem niedźwiedzim

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
papryka czerwona2 sztuki
mała cebula4 sztuki
oliwa z oliwek1.5 łyżek
czosnek niedźwiedzi1.5 łyżeczek
sok z cytryny2 łyżki
Flora ProActiv4 łyżki
makaron razowy (suchy)180 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i ułóż skórą do góry w brytfance.
Krok 2
Wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika z termoobiegiem na około 20 minut. Z upieczonej papryki zdejmij skórkę i, po ostygnięciu, pokrój w kostkę.
Krok 3
Na patelnię wlej oliwę, podsmaż cebulę, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, przypraw pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim oraz sokiem z cytryny. Całość zmiksuj blenderem, dodaj Florę ProActiv Ugotowany makaron polej dipem paprykowym.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl