|
Składniki | ||
papryka czerwona | 2 sztuki | |
mała cebula | 4 sztuki | |
oliwa z oliwek | 1.5 łyżek | |
czosnek niedźwiedzi | 1.5 łyżeczek | |
sok z cytryny | 2 łyżki | |
Flora ProActiv | 4 łyżki | |
makaron razowy (suchy) | 180 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Paprykę przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i ułóż skórą do góry w brytfance. |
Krok 2 |
Wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika z termoobiegiem na około 20 minut. Z upieczonej papryki zdejmij skórkę i, po ostygnięciu, pokrój w kostkę. |
Krok 3 |
Na patelnię wlej oliwę, podsmaż cebulę, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, przypraw pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim oraz sokiem z cytryny. Całość zmiksuj blenderem, dodaj Florę ProActiv Ugotowany makaron polej dipem paprykowym. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |