Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą

1


Średnie


30 min.


3 os.

Składniki
makaron (najlepiej świderki)1 opakowanie
gorgonzola50 gramów
ser topiony1 opakowanie
chorizo1 opakowanie
Śmietana 30%200 mililitrów
cebula1 sztuka
Ząbek czonsku1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Przygotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Na oliwie podsmażamy cebulę i chorizo. Jak już jest lekko podsmażone, wlewamy śmietanę i różne gatunki sera. Całość podgrzewamy, aż do roztopienia sera. Na koniec doprawiamy i dodajemy zgnieciony ząbek czosnku.
Autor: Magdalena TomaszekPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl