Makaron z kapustą i grzybami

4


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
kiszona kapusta250 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
garść suszonych grzybów1 sztuka
makaron wstążki lub łazanki400 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby moczymy 12 godzin.
Krok 2
Kapustę siekamy drobno i lekko odciskamy. Kroimy drobno również namoczone wcześniej grzyby oraz cebulę. Doprawiamy przyprawami i dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu około 90-120 minut. Gdy woda odparuje, a kapusta będzie już miękka, studzimy.
Krok 3
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Ugotowany delikatnie mieszamy z kapustą i grzybami. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl