|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
kiszona kapusta | 250 gramów | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
garść suszonych grzybów | 1 sztuka | |
makaron wstążki lub łazanki | 400 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Grzyby moczymy 12 godzin. |
Krok 2 |
Kapustę siekamy drobno i lekko odciskamy. Kroimy drobno również namoczone wcześniej grzyby oraz cebulę. Doprawiamy przyprawami i dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu około 90-120 minut. Gdy woda odparuje, a kapusta będzie już miękka, studzimy. |
Krok 3 |
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Ugotowany delikatnie mieszamy z kapustą i grzybami. Smacznego! |
Autor: Kuba |