Makaron z kapustą i grzybami
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • garść suszonych grzybów - 1 sztuka
  • kiszona kapusta - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • makaron wstążki lub łazanki - 400 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby moczymy 12 godzin.
  2. Kapustę siekamy drobno i lekko odciskamy. Kroimy drobno również namoczone wcześniej grzyby oraz cebulę. Doprawiamy przyprawami i dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy na wolnym ogniu około 90-120 minut. Gdy woda odparuje, a kapusta będzie już miękka, studzimy.
  3. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem producenta. Ugotowany delikatnie mieszamy z kapustą i grzybami. Smacznego!