| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron penne lub inny | 300 gramów | |
| mięso mielone wołowe | 500 gramów | |
| Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr | 1 opakowanie | |
| pomidory z puszki | 400 gramów | |
| ser mozzarella, starty | 1 sztuka | |
| parmezan, starty | 3 łyżki | |
| posiekana natka pieruszki | 1 łyżka | |
| olej | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso połącz z serami oraz posiekaną natką pietruszki i wyrób jednolitą masę. Dopraw do smaku. |
| Krok 2 |
| Formuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanym oleju. |
| Krok 3 |
| Przygotuj sos: pomidory połącz z fixem Knorr i zagotuj. Dodaj mięsne kulki, zmniejsz ogień i gotuj sos 5 minut. |
| Krok 4 |
| Makaron ugotuj al dente, wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem z mięsnymi kulkami. Udekoruj listkami świeżych ziół. |
| Autor: przepisy.pl |