Makaron z klopsikami

42


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron penne lub inny300 gramów
mięso mielone wołowe500 gramów
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr1 opakowanie
pomidory z puszki400 gramów
ser mozzarella, starty1 sztuka
parmezan, starty3 łyżki
posiekana natka pieruszki1 łyżka
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso połącz z serami oraz posiekaną natką pietruszki i wyrób jednolitą masę. Dopraw do smaku.
Krok 2
Formuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Przygotuj sos: pomidory połącz z fixem Knorr i zagotuj. Dodaj mięsne kulki, zmniejsz ogień i gotuj sos 5 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente, wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem z mięsnymi kulkami. Udekoruj listkami świeżych ziół.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl