Makaron z klopsikami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne lub inny - 300 gramów
  • mięso mielone wołowe - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • ser mozzarella, starty - 1 sztuka
  • parmezan, starty - 3 łyżki
  • posiekana natka pieruszki - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso połącz z serami oraz posiekaną natką pietruszki i wyrób jednolitą masę. Dopraw do smaku.
  2. Formuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Przygotuj sos: pomidory połącz z fixem Knorr i zagotuj. Dodaj mięsne kulki, zmniejsz ogień i gotuj sos 5 minut.
  4. Makaron ugotuj al dente, wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem z mięsnymi kulkami. Udekoruj listkami świeżych ziół.