|
Składniki | ||
makaron penne lub inny | 300 gramów | |
mięso mielone wołowe | 500 gramów | |
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr | 1 opakowanie | |
pomidory z puszki | 400 gramów | |
ser mozzarella, starty | 1 sztuka | |
parmezan, starty | 3 łyżki | |
posiekana natka pieruszki | 1 łyżka | |
olej | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso połącz z serami oraz posiekaną natką pietruszki i wyrób jednolitą masę. Dopraw do smaku. |
Krok 2 |
Formuj nieduże kulki i smaż na rozgrzanym oleju. |
Krok 3 |
Przygotuj sos: pomidory połącz z fixem Knorr i zagotuj. Dodaj mięsne kulki, zmniejsz ogień i gotuj sos 5 minut. |
Krok 4 |
Makaron ugotuj al dente, wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem z mięsnymi kulkami. Udekoruj listkami świeżych ziół. |
Autor: przepisy.pl |