Makaron z krewetkami i jarmużem

7


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron linguine250 gramów
oliwa z oliwek2 łyżki
ząbek czosnku4 sztuki
Chili z Indii Knorr1 łyżeczka
duże krewetki500 gramów
Przyprawa do ryb Knorr2 łyżki
młody jarmuż100 gramów
świeży szpinak100 gramów
orzechy włoskie50 gramów
sok z jednej cytryny50 mililitrów
oliwa z oliwek do polania makaronu1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
W garnku z dużą ilością wody ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Krewetki oczyść i zamarynuj z oliwie, Chilli Knorr i przyprawie do Ryb Knorr.
Krok 3
Szpinak oraz jarmuż umyj i porwij na mniejsze listki.
Krok 4
Czosnek oraz orzechy posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 5
Następnie dodaj krewetki. Jak będą rumiane dodaj bezpośrednio z wrzątku ugotowany makaron. Wlej również na patelnie 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu.
Krok 6
Teraz dodaj szpinak oraz jarmuż. Całość gotuj na intensywnym ogniu przez ok 2 minuty mieszając. Makaron podawaj natychmiast po przygotowaniu. Po wierzchu skrop obficie sokiem z cytryny oraz oliwą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl