Makaron z krewetkami i pieczarkami

25


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
krewetki oczyszczone200 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżki
makaron świderki200 gramów
cebula1 sztuka
ząbki czosnku3 sztuki
pieczarki200 gramów
śmietana500 mililitrów
margaryna2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż na rozgrzanej patelni wraz z pieczarkami przekrojonymi na pół.
Krok 3
Po chwili smażenia dodaj oczyszczone krewetki oraz przyprawę Knorr.
Krok 4
Wlej śmietankę, dodaj margarynę i zagotuj sos.
Krok 5
Połącz makaron z sosem, zagotuj i natychmiast podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl