Makaron z krewetkami i pieczarkami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki oczyszczone - 200 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 łyżki
  • makaron świderki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • pieczarki - 200 gramów
  • śmietana - 500 mililitrów
  • margaryna - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż na rozgrzanej patelni wraz z pieczarkami przekrojonymi na pół.
  3. Po chwili smażenia dodaj oczyszczone krewetki oraz przyprawę Knorr.
  4. Wlej śmietankę, dodaj margarynę i zagotuj sos.
  5. Połącz makaron z sosem, zagotuj i natychmiast podawaj.