Makaron z kurczakiem i morelami

0


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
kurczak1 sztuka
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr2 sztuki
makaron wstążki400 gramów
mrożony groszek300 gramów
morele puszka200 gramów
włoszczyzna1 pęczek
cebula2 sztuki
sos sojowy1 łyżka
pieprz1 łyżka
curry1 łyżeczka
liść laurowy2 sztuki
pieprz do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka umyj. Obierz włoszczyznę, umyj i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Do dużego garnka włóż kurczaka i resztę składników, zalej 2 litrami wody. Wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu i Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Gotuj około godziny.
Krok 3
Wyjmij ugotowanego kurczaka, obierz z kości i pokrój na kawałki. Wywar przecedź przez gęste sito do drugiego garnka.
Krok 4
Makaron gotuj w rosole ok 5 minut. Dodaj odsączone morele pokrojone na ćwiartki, przygotowane mięso i groszek.
Krok 5
Dopraw do smaku pieprzem i łyżką sosu sojowego. Przed podaniem lekko posyp łyżeczką curry.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl