Makaron z kurczakiem i morelami

Składniki:

  • kurczak - 1 sztuka
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 2 sztuki
  • makaron wstążki - 400 gramów
  • mrożony groszek - 300 gramów
  • morele puszka - 200 gramów
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • cebula - 2 sztuki
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • pieprz - 1 łyżka
  • curry - 1 łyżeczka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka umyj. Obierz włoszczyznę, umyj i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki.
  2. Do dużego garnka włóż kurczaka i resztę składników, zalej 2 litrami wody. Wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu i Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Gotuj około godziny.
  3. Wyjmij ugotowanego kurczaka, obierz z kości i pokrój na kawałki. Wywar przecedź przez gęste sito do drugiego garnka.
  4. Makaron gotuj w rosole ok 5 minut. Dodaj odsączone morele pokrojone na ćwiartki, przygotowane mięso i groszek.
  5. Dopraw do smaku pieprzem i łyżką sosu sojowego. Przed podaniem lekko posyp łyżeczką curry.