Makaron z kurczakiem i pieczarkami

262


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z kurczaka 200 gramów
makaron rurki300 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
pieczarki300 gramów
cebula1 sztuka
tarty ser (gouda lub parmezan)100 gramów
śmietana250 mililitrów
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój mięso i cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki.
Krok 2
Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.
Krok 3
Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku i zeszklij na nim cebulę.
Krok 4
Następnie dodaj mięso oraz pieczarki i wszystko razem dokładnie podsmaż. Następnie dodaj Bulion warzywny Knorr.
Krok 5
Zalej całość śmietaną i połącz z makaronem z kurczakiem i pieczarkami, po czym wymieszaj.
Krok 6
Na koniec dopraw penne z kurczakiem i pieczarkami kilkoma kroplami soku z cytryny. Serwuj makaron posypany serem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl