Makaron z kurczakiem i pieczarkami

162


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z kurczaka 200 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
makaron rurki300 gramów
pieczarki300 gramów
cebula1 sztuka
tarty ser (gouda lub parmezan)100 gramów
śmietana250 mililitrów
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.
Krok 2
Pokrój mięso i cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki.
Krok 3
Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku i zeszklij na nim cebulę.
Krok 4
Następnie dodaj mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmaż dokładnie, doprawiając odrobiną przyprawy Knorr.
Krok 5
Zalej całość śmietaną i połącz z makaronem, po czym wymieszaj.
Krok 6
Dopraw na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny. Serwuj makaron posypany serem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl