Makaron z kurczakiem i pieczarkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z kurczaka - 200 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • makaron rurki - 300 gramów
  • pieczarki - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • tarty ser (gouda lub parmezan) - 100 gramów
  • śmietana - 250 mililitrów
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.
  2. Pokrój mięso i cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki.
  3. Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku i zeszklij na nim cebulę.
  4. Następnie dodaj mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmaż dokładnie, doprawiając odrobiną przyprawy Knorr.
  5. Zalej całość śmietaną i połącz z makaronem, po czym wymieszaj.
  6. Dopraw na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny. Serwuj makaron posypany serem.