Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 100 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • makaron penne - 400 gramów
  • zielony groszek mrożony - 100 gramów
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • ser żółty tarty - 200 gramów
  • mąka - 3 łyżki
  • olej roślinny - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron penne ugotuj w niesolonej wodzie.
  2. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
  3. Następnie mięso oprósz mąką i zalej śmietaną. Całość gotuj przez dwie minuty.
  4. Dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i zielony groszek. Gotuj jeszcze chwilę, po czym wymieszaj otrzymany sos z makaronem.
  5. Makaron podawaj posypany startym serem.