Makaron z kurczakiem i śmietanowym sosem

69


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 100 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
makaron penne400 gramów
zielony groszek mrożony100 gramów
śmietana 18%200 mililitrów
ser żółty tarty200 gramów
mąka3 łyżki
olej roślinny50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron penne ugotuj w niesolonej wodzie.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 3
Następnie mięso oprósz mąką i zalej śmietaną. Całość gotuj przez dwie minuty.
Krok 4
Dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i zielony groszek. Gotuj jeszcze chwilę, po czym wymieszaj otrzymany sos z makaronem.
Krok 5
Makaron podawaj posypany startym serem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl