Makaron z kurczakiem i szpinakiem

13


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 400 gramów
Sos pieczarkowy Knorr1 opakowanie
makaron Rigatoni500 gramów
woda200 mililitrów
pieczarki250 gramów
starty ser żółty50 gramów
świeży szpinak250 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
cebula1 sztuka
oliwa40 mililitrów
mleko200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente.
Krok 2
Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry, a czosnek i cebulę posiekaj.
Krok 3
Na dużej i szerokiej patelni podsmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Gdy się zrumienią, dodaj mięso.
Krok 4
Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 200 ml wody i mlekiem. Wlej na patelnię.
Krok 5
Zagotuj sos i dodaj świeże listki oczyszczonego szpinaku, makaron oraz ser żółty. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl