|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 400 gramów | |
Sos pieczarkowy Knorr | 1 opakowanie | |
makaron Rigatoni | 500 gramów | |
woda | 200 mililitrów | |
pieczarki | 250 gramów | |
starty ser żółty | 50 gramów | |
świeży szpinak | 250 gramów | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
cebula | 1 sztuka | |
oliwa | 40 mililitrów | |
mleko | 200 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente. |
Krok 2 |
Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry, a czosnek i cebulę posiekaj. |
Krok 3 |
Na dużej i szerokiej patelni podsmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Gdy się zrumienią, dodaj mięso. |
Krok 4 |
Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 200 ml wody i mlekiem. Wlej na patelnię. |
Krok 5 |
Zagotuj sos i dodaj świeże listki oczyszczonego szpinaku, makaron oraz ser żółty. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj. |
Autor: przepisy.pl |