Makaron z kurczakiem i szpinakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 400 gramów
  • Sos pieczarkowy Knorr - 1 opakowanie
  • makaron Rigatoni - 500 gramów
  • woda - 200 mililitrów
  • pieczarki - 250 gramów
  • starty ser żółty - 50 gramów
  • świeży szpinak - 250 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa - 40 mililitrów
  • mleko - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente.
  2. Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry, a czosnek i cebulę posiekaj.
  3. Na dużej i szerokiej patelni podsmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Gdy się zrumienią, dodaj mięso.
  4. Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 200 ml wody i mlekiem. Wlej na patelnię.
  5. Zagotuj sos i dodaj świeże listki oczyszczonego szpinaku, makaron oraz ser żółty. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj.