| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 400 gramów | |
| Sos pieczarkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| makaron Rigatoni | 500 gramów | |
| woda | 200 mililitrów | |
| pieczarki | 250 gramów | |
| starty ser żółty | 50 gramów | |
| świeży szpinak | 250 gramów | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| oliwa | 40 mililitrów | |
| mleko | 200 mililitrów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente. | 
| Krok 2 | 
| Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry, a czosnek i cebulę posiekaj. | 
| Krok 3 | 
| Na dużej i szerokiej patelni podsmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Gdy się zrumienią, dodaj mięso. | 
| Krok 4 | 
| Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 200 ml wody i mlekiem. Wlej na patelnię. | 
| Krok 5 | 
| Zagotuj sos i dodaj świeże listki oczyszczonego szpinaku, makaron oraz ser żółty. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj. | 
| Autor: przepisy.pl |