PRZEPISY.PL
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem  - autor: przepisy.pl

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
156
osób dodało do Mniamlisty
156
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pierś z kurczaka 400 gr
  • Sos pieczarkowy Knorr1 opak
  • makaron Rigatoni500 gr
  • woda200 ml
  • pieczarki250 gr
  • starty ser żółty50 gr
  • świeży szpinak250 gr
  • ząbki czosnku2 szt
  • cebula1 szt
  • oliwa40 ml
  • mleko200 ml
  • Krok 1

    Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente.
  • Krok 2

    Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry, a czosnek i cebulę posiekaj.
  • Krok 3

    Na dużej i szerokiej patelni podsmaż cebulę, czosnek i pieczarki. Gdy się zrumienią, dodaj mięso.
  • Krok 4

    Sos pieczarkowy Knorr wymieszaj z 200 ml wody i mlekiem. Wlej na patelnię.
  • Krok 5

    Zagotuj sos i dodaj świeże listki oczyszczonego szpinaku, makaron oraz ser żółty. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos pieczarkowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1832
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
244
osoby dodały do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
78
osób dodało do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
79
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe