Makaron z łososiem i mascarpone
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron - 500 gramów
  • filet z łososia - 400 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 łyżki
  • musztarda - 1 łyżka
  • sos worcester - 3 łyżeczki
  • kwaśna śmietana - 200 gramów
  • mrożony groszek - 150 gramów
  • ser mascarpone - 100 gramów
  • świeży koperek - 0.5 pęczków
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron al dente.
  2. Filet z łososia pokrój w paski i posyp obficie przyprawą Delikat Knorr.
  3. Wymieszaj śmietanę, mascarpone, musztardę, sos worcester i wlej na dużą patelnię.
  4. Gdy sos zacznie się gotować, dodaj łososia, zamrożony groszek i duś na wolnym ogniu pod nakryciem przez kilka minut, mieszając delikatnie od czasu do czasu.
  5. Dodaj do sosu makaron i pozostaw na kolejne 5 minut. Podawaj posypany świeżym posiekanym koperkiem i świeżo mielonym pieprzem.