Makaron z łososiem i mascarpone

41


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron500 gramów
filet z łososia400 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżki
musztarda1 łyżka
sos worcester3 łyżeczki
kwaśna śmietana200 gramów
mrożony groszek150 gramów
ser mascarpone100 gramów
świeży koperek0.5 pęczków
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Filet z łososia pokrój w paski i posyp obficie przyprawą Delikat Knorr.
Krok 3
Wymieszaj śmietanę, mascarpone, musztardę, sos worcester i wlej na dużą patelnię.
Krok 4
Gdy sos zacznie się gotować, dodaj łososia, zamrożony groszek i duś na wolnym ogniu pod nakryciem przez kilka minut, mieszając delikatnie od czasu do czasu.
Krok 5
Dodaj do sosu makaron i pozostaw na kolejne 5 minut. Podawaj posypany świeżym posiekanym koperkiem i świeżo mielonym pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl