Makaron z łososiem i szparagami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • łosoś wędzony - 200 gramów
  • szparagi - 1 pęczek
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • makaron - 300 gramów
  • mleko - 600 mililitrów
  • ser feta - 1 sztuka
  • grzanki do podania

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
  2. Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
  3. Do powstałego sosu dodaj odcedzony makaron i pokruszony ser feta.
  4. Szparagi oczyść i pokrój w plasterki.
  5. Do sosu z makaronem dodaj szparagi oraz płatki wędzonego łososia.
  6. Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w 180 °C przez 20 minut. Podawaj z grzankami.