Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne - 250 gramów
  • olej - 2 łyżki
  • cebula - 1 sztuka
  • biała część pora - 100 gramów
  • cukinia - 75 gramów
  • czerwona papryka - 75 gramów
  • marchewka - 75 gramów
  • chuda wołowina - 350 gramów
  • pasta pomidorowa - 350 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron według zaleceń producenta.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone, a gdy będzie już suche, dodaj warzywa: cebulę pokrojoną w julienne oraz pora, cukinię i marchewkę pokrojone w paseczki. Całość smaż, aż warzywa lekko się zarumienią. Wtedy dodaj pastę pomidorową, 150 ml wody z gotowania makaronu oraz zawartość Knorr Naturalnie Smaczne, który pomoże uzyskać doskonały smak i pożądaną konsystencję sosu.
  3. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, gotuj ok. 3 minut, a następnie połącz z ugotowanym makaronem.