Makaron z orzechami po chińsku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 500 gramów
  • Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr - 1 opakowanie
  • makaron jajeczny drobny - 1 opakowanie
  • kapusta pekińska - 0.5 sztuk
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • olej - 10 mililitrów
  • orzeszki ziemne - 120 gramów
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka ugotuj. Następnie wystudź i porwij palcami na nitki.
  2. Makaron zalej wrzątkiem, pozostaw na 5 minut, następnie odcedź.
  3. Na rozgrzanej dużej patelni zeszklij posiekany czosnek i dodaj pokruszone orzechy.
  4. Dodaj kurczaka i poszatkowaną kapustę.
  5. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i dodaj do pozostałych składników.
  6. Dodaj makaron i całość gotuj jeszcze ok. 3 minut, mieszając dokładnie. Możesz przygotować taki makaron również z innymi orzechami, np. nerkowcami.