| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Aby przygotować pesto, do kielicha blendera włóż orzeszki, ząbki czosnku i zmiksuj. Dodaj rukolę oraz pozostałe składniki i miksuj pesto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. |
| Krok 2 |
| Pierś kurczaka skrop oliwą i posyp przyprawą do kurczaka. Smaż na grillowej patelni po 3-5 minut z każdej strony. Zawiń w aluminiową folię i odstaw na bok. |
| Krok 3 |
| Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż posiekane składniki. Makaron ugotuj al dente i odcedź. |
| Krok 4 |
| Tagliatelle z kurczakiem Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię, zagotuj. Następnie dodaj łyżkę stołową przygotowanego wcześniej pesto i wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Ugotowany makaron wymieszaj z sosem. Pierś kurczaka pokrój w cienkie paski i połącz z makaronem. Gotowy makaron wyłóż na talerze, udekoruj listkami świeżych ziół i podawaj. |