|
Składniki | ||
ugotowany makaron np. penne | 250 gramów | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
biała cebula | 1 sztuka | |
zielona papryka | 1 sztuka | |
papryczka chilli | 1 sztuka | |
czarne oliwki bez pestek | 2 łyżki | |
ząbek czosnku | 3 sztuki | |
oliwa | 1 łyżka | |
woda | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój cebulę, paprykę, chilli oraz czosnek w drobną kostkę, oliwki w plasterki. |
Krok 2 |
Podsmaż cebulę na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę, chilli oraz czosnek i duś pod przykryciem przez około 5 minut. |
Krok 3 |
Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 mililitrami zimnej wody (około 1,5 szklanki) i wlej na patelnię. |
Krok 4 |
Dodaj oliwki i całość zagotuj. Wymieszaj gotowy sos z makaronem ugotowanym al dente i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |