Makaron z sosem arrabiata

12


Łatwe


25 min.


2 os.

Składniki
ugotowany makaron np. penne250 gramów
czerwona cebula1 sztuka
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
biała cebula1 sztuka
zielona papryka1 sztuka
papryczka chilli1 sztuka
czarne oliwki bez pestek2 łyżki
ząbek czosnku3 sztuki
oliwa1 łyżka
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój cebulę, paprykę, chilli oraz czosnek w drobną kostkę, oliwki w plasterki.
Krok 2
Podsmaż cebulę na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę, chilli oraz czosnek i duś pod przykryciem przez około 5 minut.
Krok 3
Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 mililitrami zimnej wody (około 1,5 szklanki) i wlej na patelnię.
Krok 4
Dodaj oliwki i całość zagotuj. Wymieszaj gotowy sos z makaronem ugotowanym al dente i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl