Makaron z sosem arrabiata
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ugotowany makaron np. penne - 250 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • biała cebula - 1 sztuka
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • czarne oliwki bez pestek - 2 łyżki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • oliwa - 1 łyżka
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cebulę, paprykę, chilli oraz czosnek w drobną kostkę, oliwki w plasterki.
  2. Podsmaż cebulę na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę, chilli oraz czosnek i duś pod przykryciem przez około 5 minut.
  3. Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 mililitrami zimnej wody (około 1,5 szklanki) i wlej na patelnię.
  4. Dodaj oliwki i całość zagotuj. Wymieszaj gotowy sos z makaronem ugotowanym al dente i podawaj.