| |||||||||
| Składniki | ||
| ugotowany makaron np. penne | 250 gramów | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
| biała cebula | 1 sztuka | |
| zielona papryka | 1 sztuka | |
| papryczka chilli | 1 sztuka | |
| czarne oliwki bez pestek | 2 łyżki | |
| ząbek czosnku | 3 sztuki | |
| oliwa | 1 łyżka | |
| woda | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój cebulę, paprykę, chilli oraz czosnek w drobną kostkę, oliwki w plasterki. |
| Krok 2 |
| Podsmaż cebulę na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę, chilli oraz czosnek i duś pod przykryciem przez około 5 minut. |
| Krok 3 |
| Rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z 300 mililitrami zimnej wody (około 1,5 szklanki) i wlej na patelnię. |
| Krok 4 |
| Dodaj oliwki i całość zagotuj. Wymieszaj gotowy sos z makaronem ugotowanym al dente i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |