Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron - 500 gramów
  • przecier pomidorowy - 500 gramów
  • pomidory suszone - 10 sztuk
  • feta - 200 gramów
  • oliwa - 2 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany czosnek i pokrojone suszone pomidory. Smaż na niewielkim ogniu przez 10 minut.
  2. Wlej przecier pomidorowy i gotuj przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu i wymieszaj z sosem.
  3. Ser feta pokrój w kostkę. Na talerz nakładaj makaron z sosem, a na wierzchu układaj ser feta.